Höghöjds­bana

Utmana dig själv, din familj och dina vänner på en riktigt spännande upplevelse bland trädtopparna i skogarna nära Örnsköldsvik.

Vårt första år, 2021 blev en stor succé med ca 4500 besökare! Därför har vi nu byggt ut parken med ytterligare två nya banor. Nu finns här sex banor i olika svårighetsgrader som kan bemästras av äventyrare från 110 cm och längre. Samtliga banor består av ett antal olika hinder och hjälpmedel i form av vajrar, rep och stockar. Belöningen som väntar den som tagit sig runt en bana är att få åka linbana/zipline ner på marken igen. Har inte fjärilarna i magen gjort sig till känna innan brukar de dyka upp här!

Den högsta banan startar på cirka tio meters höjd, den lägsta bara på en meter. Den låga banan används i huvudsak under den cirka 20 minuter långa instruktörsledda genomgången som sker innan ni släpps lösa och får röra er på egen hand i parken, dock under övervakande av instruktör.

Banorna är byggda så du absolut inte behöver vara någon atlet för att klara dem, det finns alltid saker att hålla i sig i.

Ett besök på banan innebär upp till två timmars klättring, inklusive säkerhetsgenomgången.

För att klättra på vår anläggning måste du vara minst 110 cm lång och du får inte väga mer än 120kg. Banorna håller för flera ton men tyvärr finns inga klätterselar som passar.

Glöm inte att skriva ut, fylla i och ta med deltagarvillkoren som du laddar ner här:

Deltagarvillkor

Priser och bokning

Två timmars klättring kostar:
Vuxen (över 17 år) - 350 kr
Ungdom (10-16 år) - 300 kr
Barn (upp till 9 år) - 250 kr

Det är även bra om du i förväg skriver ut och fyller i deltagarvillkoren.

Boka & betala

 

Info om banorna

Totalt har vi fyra banor.
Den högsta startar på sex meters höjd och har sex hinder. Den avslutas med en 55 m långlinbana.
Nästa bana börjar på cirka fyra meters höjd och består även den av sex hinder samt en linbana på cirka 40 m som avslutning. Den tredje banan startar på cirka tre meters höjd och består av fem hinder samt en avslutande linbana på cirka 25 m.

Den lägsta banan är på en meters höjd och har bara ett enkelt hinder och en linbana på 12 m. Denna bana används i huvudsak i samband med säkerhetsgenomgången innan klättringen börjar. Här får ni lära känna utrustningen och få lite tips och trix från instruktören.

Vi har valt att använda det högst klassade säkerhetssystemet på marknaden. Det innebär att man som klättrare är fastkopplad på en vajer från att man lämnar marken tills att man landat igen, ingen omkoppling av karbinhakar eller dylikt utan här är det en enhet som likt ett tåg på en räls följer dig runt hela vägen.

Banorna är byggda enligt "Noninvasive-metoden" som innebär att under byggnationen har det inte borrats eller skruvats något i träden utan alla plattformar, vajrar och hinder sitter klämda och surrade runt stammarna för minsta möjliga påverkan på de ståtliga tallarna som håller uppe hela anläggningen.

 

Inför besöket

För att vara säker på att få klättra när ni besöker oss rekommenderar vi att ni bokar er starttid i vår bokningskalender. Vår och höst håller vi öppet för bokningar vissa helger. Övriga tider går att boka om ni är ett sällskap på minst tio personer.

Vid varje starttid håller vi en gemensam säkerhetsgenomgång, därför uppskattar vi om ni kommer i god tid. Tänk på att det tar ett par, tre minuter att gå från parkeringen till oss samt att det tar lite tid att anmäla ankomst och få på sej sin utrustning. I mån av lediga platser går det fint att bara droppa in!

Deltagarvillkor

 

Säkerhet & säkerhets­genomgång

Alla som ska deltaga måste genomföra en säkerhetsgenomgång med en av Aktivators instruktörer. Genomgången måste göras en gång per säsong och gäst. Säkerhetsgenomgångar hålls i samband med varje starttid och tar cirka 20 minuter.

Väder & Kläder

Parken är öppen i alla väder. Vid åska och kraftig vind kan vi dock behöva stänga. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

Vi rekommenderar träningskläder eller enklare utomhuskläder för klättringen. Du får fort upp värmen av aktiviteten, därför är det smart att klä sig i flera lager. Det kan också vara smart att ha bra skor med en bra sula, till exempel någon typ av träningssko. Det är inga problem att klättra när det regnar, kom bara ihåg regnkläder för att hålla värmen längre.

© 2021 Aktivator | Production: Magnus Stenman 2021