Höghöjds­bana

Utmana dig själv, din familj och dina vänner på en riktigt spännande upplevelse bland trädtopparna i skogarna nära Örnsköldsvik.

Klätterparken består av sju banor i olika svårighetsgrader och på varierande höjd, från 1 till 10 meter. Totalt finns här 30 hinder, 10 linbanor/ ziplines och 47 plattformar. Alla banor kan bemästras av äventyrare från 110cm och längre.

Banorna består av ett antal olika hinder och hjälpmedel i form av vajrar, rep och stockar. Belöningen som väntar den som tagit sig runt en bana är att få åka linbana ner på marken igen. Har inte fjärilarna i magen gjort sig till känna innan brukar de dyka upp här!

Den högsta banan är cirka tio meter hög, den lägsta bara en meter. Den låga banan används i huvudsak under den cirka 20 minuter långa instruktörsledda genomgången som sker innan ni släpps lösa och får röra er på egen hand i parken, dock under övervakande av våra instruktörer.

Banorna är byggda så du absolut inte behöver vara någon atlet för att klara dem, det finns alltid saker att hålla i sig i. Säkerhetssystemet vi använder är av högsta säkerhetsklass, ett så kallat kontinuerligt system, redan på marken kopplar man fast sin enhet på en vajer som följer dig runt hela banan tills du är nere på marken igen. Ingen omkoppling sker under klättringen!

Ett besök på banan innebär upp till två timmars klättring, inklusive den obligatoriska instruktörsledda genomgången som tar ca 15 minuter. Du väljer själv vilka banor du sedan vill utmana dej själv på, de flesta hinner klättra varje bana flera varv under den tiden!

För att klättra i klätterparken får man inte väga mer än 120kg och man måste vara minst ca 110cm lång för att selarna ska passa, barn under ca 125cm behöver oftast klättra tillsammans med någon längre person för att klara vissa passager.

OBS! Glöm inte att skriva ut, fylla i och ta med deltagarvillkoren som du laddar ner här:

Deltagarvillkor

Priser och bokning

Två timmars klättring kostar:
Vuxen (över 17 år) - 350 kr
Ungdom (10-16 år) - 300 kr
Barn (upp till 9 år) - 250 kr

Det är även bra om du i förväg skriver ut och fyller i deltagarvillkoren.

Boka genom att klicka på den blå BOKA NU-knappen nere i högra hörnet.

 

Info om banorna

Klätterparken består av sju banor. Vid varje startplats finns det en skylt som informerar om banans höjd och svårighetsgrad.

1:an. Höjd 1 meter, 1st hinder, 1st zipline på 12 meter, används i huvudsak under den obligatoriska instruktörsledda genomgången innan klättringen.

3:an. Höjd: 3 meter, 4st hinder, 1st zipline på 23 meter.

4:an. Höjd: 4 meter, 6st hinder.

5:an. Höjd: 5 meter, 6st hinder, 1st zipline på 25 meter

6:an. Höjd: 6 meter, 6st hinder, 1st zipline på 40 meter

10:an. Höjd: 10m, 7st hinder, 1 st zipline på 100 meter

Zip-banan. Höjd: 8m, 5st ziplines på totalt ca 150 meter

Banorna är byggda enligt "Non invasive-metoden" som innebär att under byggnationen har det inte borrats något i träden utan alla plattformar, vajrar och hinder sitter klämda och surrade runt stammarna för minsta möjliga påverkan på de ståtliga tallarna som håller uppe hela anläggningen.

Inför besöket

För att vara säker på att få klättra när ni besöker oss rekommenderar vi att ni bokar er starttid i vår bokningskalender. Vår och höst håller vi bokningskalendern öppet vissa helger. Övriga tider går att boka direkt med oss via mejl eller telefon, vi kan då öppna upp klätterparken för sällskap på minst tio personer.

I samband med varje starttid håller vi en gemensam säkerhetsgenomgång, därför uppskattar vi om ni kommer i god tid. Tänk på att det tar ca fem minuter att gå från parkeringen till oss, samt att det tar lite tid att anmäla ankomst och få på utrustning. I mån av lediga platser går det även fint att bara droppa in under högsäsongen!

För att spara tid vid incheckning ber vi er skriva ut, fylla i och ta med deltagarvillkoren som du laddar ner här:

Deltagarvillkor

 

I år testar vi en ny typ av Café. Vardagslyx har en kyl på plats med sallader och mackor, GB har en glassbox.

 

Säkerhet & säkerhets­genomgång

Innan själva klättrandet börjar måste alla deltagare genomgå en säkerhetsgenomgång.

Detta sker när alla som har samma starttid har anlänt och fått på sig sin tilldelade utrustning.

Genomgången tar ca 15-20 minuter. Återkommande besökare måste göra detta minst en gång per säsong. Glöm inte att skriva ut och fylla i Deltagarvillkoren, helst i förväg för att spara tid.

Vi har valt att använda det högst klassade säkerhetssystemet på marknaden, ett så kallat kontinuerligt system, det innebär att som klättrare är du fastkopplad på en vajer från att du lämnar marken tills att du landat igen, ingen omkoppling av karbinhakar eller dylikt utan här är det en enhet som likt ett tåg på en räls följer dig runt hela vägen. Klätterselarna vi använder är av helkroppsmodell och våra hjälmar är avsedda för detta ändamål.

För att klättra i klätterparken får man inte väga mer än 120kg och man måste vara minst ca 110cm lång för att selarna ska passa, barn under ca 125cm behöver oftast klättra tillsammans med någon längre person för att klara vissa passager.
För att få klättra i parken får man inte vara påverkad av alkohol eller droger, det är inte heller lämpligt för gravida personer att delta.

Att vistas nära en eld eller röka är inte tillåtet med utrustningen på, om glöd hamnar på utrustningen måste den kasseras. Det är viktigt att ha skor som sitter fast på fötterna. Smycken, piercingar, löst hängande kläder och utsläppt långt hår medför ökad risk för skador.

Om inte parkens regler följs blir man avvisad utan ersättning av biljett.

 

Väder & Kläder

Parken är öppen i stort sett i alla väder men vid åska och kraftig vind kan vi dock behöva stänga. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

Vi rekommenderar träningskläder eller enklare utomhuskläder för klättringen. Du får fort upp värmen av aktiviteten, därför är det smart att klä sig i flera lager. Det är viktigt att ha skor som sitter fast på fötterna, gärna med en bra sula, till exempel någon typ av träningssko. Det är inga problem att klättra när det regnar, kom bara ihåg regnkläder för att hålla värmen längre.

Smycken, piercingar, löst hängande kläder och utsläppt långt hår medför ökad risk för skador.

 

FAQ

Finns det toalett på området?

Ja, under våra öppettider och vid gruppbokningar finns det en vanlig toalett i Järnkrogen.

Hur lång tid före den bokade aktiviteten bör man vara på plats?

Se gärna till att vara på plats cirka 10-15 minuter innan. Har ni bokat en tid för klättring är det extra viktigt då säkerhetsgenomgången måste starta en exakt tid för att alla ska få ut så mycket som möjligt av dagen. Det är även bra om ni har fyllt i och tagit med deltagarvillkoren för klättringen.

Har ni skåp för värdesaker?

Nej tyvärr inte ännu. Vid enstaka fall kan vår personal låsa in saker i vårt förråd.

Kan barn som är 110 cm klättra själva?

Nja… De bör först och främst klättra tillsammans med en längre person. När de blivit "varma i kläderna" kan man stegvis låta dem klättra själva på de lägre banorna. Vi rekommenderar max 2 barn per vuxen. Från ca 125 cm längd brukar de flesta klara sig själva!

Kan man ta med sej sin hund?

Ja, Området är stort och det finns gott om stigar att utforska!
Det finns tillochmed ett "Hundspa" med eget havsbad ca 300 meter från oss.
Be gärna vår personal om en skål vatten!

Får man som anhörig till klättrare vistas i klätterparken området?

Javisst klätterparken är i ett öppet område, så det går utmärkt att vara med och peppa och fota!

 

© 2021 Aktivator | Production: Magnus Stenman 2021